Dette skal du være opmærksom på når du optager et kviklån

Kviklån, er en lånemetode, der i de seneste år, er steget i popularitet. Det er det blandt andet fordi, som navnet også antyder, det er en meget hurtig måde, at låne penge på.

Der er mange forskellige udbydere af denne type lån, og det kan nogle gange være svært at overskue, de mange forskellige muligheder. Der er mange ting at være opmærksom på, når du skal vælge et lån, men før du beslutter dig for et bestemt kviklån, er det en god ide, lige en ekstra gang, at overveje nødvendigheden for lånet. Det er for eksempel ikke en god ide, hvis du skal bruge det til overforbrug eller, hvis du ikke regner med at kunne betale lånet tilbage igen.

Hvorfor tage et kviklån?

Et kviklån er en nem og hurtig måde at låne penge på. Der går ikke langt tid fra, at du har sendt ansøgningen, til du får svar. Typisk vil du have pengene på dun konto, hvis lånet bliver godkendt, enten samme dag, eller senest et par dage senere.
Det går blandt andet hurtigt, fordi du som regel ikke skal stille sikkerhed. Derudover optager man lånet online, så du vil kunne gøre det præcist på det tidspunkt der passer dig bedst, og hvorfra du har lyst. Mange kviklån underskrives med NemID, hvilket gør hele låneprocessen hurtigere, da du slipper for alt papirarbejdet.

Gode råd til før du tager et kviklån

Før du tager et kviklån, så læg et budget, hvor du opstiller dine samlede indtægter og udgifter. På denne måde får du nemt dannet dig et overblik, over din økonomi. Så kan du nemmere se, om du overhovedet har et behov for at låne penge, og hvor meget du eventuelt har behov for.

Det er en god ide at sammenligne flere forskellige kviklån hos hurtig udbetaling, så du finder det lån der passer bedst til dig. Du kan for eksempel sammenligne, ved at se på de årlige omkostninger i procent, også kaldet ÅOP. Dette gøres, da der ved de fleste lån, er flere forskellige omkostninger og diverse gebyrer, udover selve renten. Derfor giver ÅOP et bedre overblik, da der ses på de samlede omkostninger, og ikke kun på renten.

Det er vigtigt, at du er i stand til at kunne tilbagebetale lånet igen. Derfor så tænk over, hvordan du vil tilbagebetale lånet igen, før du optager det. På denne måde kan du bedre sikre dig mod, at havne i en situation, hvor du ikke kan komme af med lånet igen.